Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, τα τελευταία χρόνια έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας των μαθητών, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την αποχώρησή τους από το σχολείο.

Το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι όλο και περισσότεροι γονείς (ακόμη κι από τη γειτονιά) μεταφέρουν με το αυτοκίνητο τα παιδιά τους στο σχολείο, κάνοντας στάση λίγα μόλις μέτρα έξω από τις δύο αυλόπορτες του σχολείου, με αποτέλεσμα να προκύπτει συνωστισμός και μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος. Παρατηρούνται ακόμη και βιαστικές και επικίνδυνες αναστροφές των γονιών/οδηγών ακριβώς μπροστά στις αυλόπορτες του σχολείου! ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ !!! 

Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου, θεωρούμε επιτακτικό να σας προτείνουμε, εφόσον χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητό σας, να το παρκάρετε τουλάχιστον ένα τετράγωνο μακριά από το σχολείο και στη συνέχεια, περπατώντας, να συνοδεύσετε τα παιδιά σας μέχρι την αυλόπορτα του σχολείου. Ακόμη και σε περίπτωση κακοκαιρίας, μια ομπρέλα ή ένα μπουφάν με κουκούλα μπορεί να προφυλάξει τα παιδιά από τη βροχή ή το κρύο (η απόσταση είναι πολύ μικρή).

Ελπίζουμε και πιστεύουμε στην επίδειξη υπευθυνότητας και καλού παραδείγματος από τους γονείς προς τα παιδιά. Οφείλουμε να πάψουμε να διακινδυνεύουμε τη ζωή των ίδιων των παιδιών μας, πριν είναι αργά…!!!

Με εκτίμηση,

Ο Δ/ντής του Σχολείου

ΚΟΥΤΕΛΙΔΑΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ

Από 28dimtrik

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *